Elhunyt horgászok emlékverseny – 2022 – Versenyszabályzat

Nyílt horgászverseny

A versenyen szabadon választható módszerrel lehet horgászni, vagyis lehet: feeder , picker, fenekező, úszós- ide értve akár a rakóst is. A pergetés tilos!

A versenyen kötelező felszerelés:

– minimum 1 db gyűrűs haltartó, úgynevezett versenyszák (lehetőség szerint 2 db legalább 3m hosszú, egyik a keszegféléknek, hogy megóvjuk a szép dévér állományt)

– pontymatrac, vagy bölcső

– sebfertőtlenítő

– legalább 1 db pontyzsák

Díjazás:  A szektor 1-3 helyezettje, és a legnagyobb hal fogója kupát, és tárgynyereményt kap.

Az összetett 1-3 helyezettje kiemelt díjazásban részesül.

30 nevező esetén az összetett 1. helyezett 25 000 Ft értékű díjazásban részesül!

A díjazás függ a nevezők létszámától!

Nevezési díj: 8 000 Ft/ fő

A nevezés tartalmazza a területi jegyet, kupákat, díjak, mérlegelők.

Előnevezést, facebook oldalunkon, vagy telefonon Lengyel Árpádnál a +36 30 594 6461-es telefonszámon lehet.

A nevezés a nevezési díj befizetése után válik véglegessé, amit a horgásztónál (2730 Albertirsa, Tó utca 40.) készpénzben lehet, előre egyeztettet időpontban. Számlát a befizetéskor állítjuk ki.

-A sorsolás a nevezés sorrendjében történik.

-A versenyen a maximális létszáma 39 fő.

-A nevezőket szektorra osztjuk, melyek a lehető legigazságosabb módon lesznek kialakítva a nevezők létszámához igazítva. 1 szektor 7-13 fő közötti lesz.

Verseny menete:

-06:00 – 06:30 gyülekező, regisztráció

-06:30 eligazítás, sorsolás,

-08:00 verseny kezdete

-14:00 verseny vége, mérlegelés

-Kb 15:00 -tól eredményhirdetés

-A verseny kezdetét és végét dudaszóval jelezzük

-A versenyen 1 bottal, lehet horgászni, tartalék bot bármennyi lehet előkészítve, melyeket úgy kell elhelyezni, hogy egyértelmű legyen inaktivitásuk.

-Horgászni, etetni, csak a kihúzott helyről lehet. Etetni lehet, bottal (kosár, spom) csúzlival is. Etetőhajó használata tilos.

Etetőanyag limit nincs, de kérnénk, hogy ésszerű keretek között maradjanak a versenyzők. A száraz szemes takarmányfélék használata tilos!

-A versenyen csak olyan etetőanyag használható, ami nem veszélyezteti a tó vízminőségét.

– Bármilyen csalival lehet horgászni.

– Egy szákban maximum 25 kg hal tárolható, ha mérlegeléskor ennél több van benne, akkor a szervező a maximális 25 kg-ot írja be.

– Mérlegelést a versenyző bármikor kérhet a verseny ideje alatt, több szákot is lehet használni.

– Az 5 kg feletti halak külön kerülnek mérlegelésre, esetükben azonnal jelezni kell a mérlegelőknek, és mérlegelés után kíméletesen vissza kell engedni

– Elpusztult halat, nem mérünk le, és azt a versenyző köteles kifizetni.

-A halak védelme kiemelt fontosságú, velük való kíméletes bánásmód elvárt. Ezért a horgászat során tilos használni fém haltartót, illetve minden olyan eszközt, ami nem méltó a halakkal való kíméletes bánásmódhoz.

– A kívülről akadt hal beleszámít a versenybe, de a kantáros nem.

– Szektoridegen hal nincs, azaz mindegy, hogy a versenyző által a saját területén megakasztott, majd kifogott hala fárasztás közben átmegy-e vagy sem a szomszédos vagy más versenyzők területére, beleszámít az eredménybe a mérlegeléskor. Kérünk mindenkit, a sportszerű hozzáálláshoz, egy más segítésére.

-A verseny vége után megfogott hal csak akkor számít bele a végeredménybe, ha a verseny vége előtt akasztották meg, és a lefújást követő 15 percen belül partra emelik.

– Tilos a halradar, etetőhajó használata

Egyéb rendelkezések:

– A versenyen résztvevő horgászok a mindenkori járványügyi előírásokat köteles betartani

-A versenyző kijelenti, hogy érvényes állami horgász engedéllyel, és azt szükségszerűen igazolni tudja.

-A versenyző a nevezéssel elfogadja, hogy róla a versenynapon kép és hangfelvétel készülhet, melyet a szervező reklámanyagokban, promóciókban, beszámolókban felhasználhat. Erről a rendelkezésről lemondani a verseny napján a reggeli eligazítás előtt van módja, írásos formában.

– a szervező esetleges balesetért felelősséget nem vállal.

– A versenyzők kötelesek a szemetet összeszedni és elszállítani. A horgászhelyeket tiszta rendezett állapotban hagyni maguk után.

A versennyel kapcsolatos friss információk az esemény alatt folyamatosan felkerülésre kerülnek.